Beskrivning
Senap från Torpet i Ottarp.
Ingredienser: socker, vatten, senapsfrön, ätttiksprit och salt
Angående bäst före datum: Senap har lågt pH-värde och har därför väldigt lång hållbarhetstid. Den behöver mogna en månad innan den är som bäst. Vi sätter bäst före datum 12 månader från tillverkningsdatum. Vår senap kan förvaras i rumstemperatur om den är oöppnad men vi rekommenderar att förvara den svalt så att den inte skiktar sig.
Visste du att senap…
- … som krydda är känd från Indien cirka 3000 f.Kr.
- …som krydda blev folklig under medeltiden
- …fick ett uppsving på 50-talet när man använde den som tillbehör till varmkorv.
och att…
- …i Skåne var man först med att mala fröna med järnkula, numera känd som klassisk skånsk senap.
- …det är när det malda senapsfröet blandas med vatten som de starka ämnena bildas och ju finare malt desto starkare senap.
- …vi i Sverige äter näst mest senap i världen per person, USA är värst som vanligt.